Er det blevet tid til at flytte din virksomhed ind i nye erhvervslokaler? Hvis du allerede har fundet dine nye lokaler, er der en masse der skal være styr på, inden du og dine medarbejdere kan flytte. I denne guide kan du blive godt klædt på til at forberede dig til den store dag, når virksomheden skal flytte ind i de nye lokaler. Vi gennemgår nogle af de vigtigste ting, som du skal have styr på, når den store flyttedag kommer.

Fordel arbejdsopgaver i forbindelse med flytningen

En flytning er forbundet med en masse praktiske og administrative opgaver, og det kan være en stor byrde at sørge for alt arbejdet alene. Hvis du ejer en virksomhed med flere medarbejdere, er det derfor en god idé at fordele de mange arbejdsopgaver i forbindelse med flytningen. Nedsæt eventuelt en arbejdsgruppe, som kan fordele opgaverne mellem hinanden, så I kan få tjekket alle elementer af på huskelisten.

Driver du virksomhed alene, kan du spørge familie og venner, om de har lyst til at give en hånd med, når du skal flytte over i et nyt erhvervslejemål. Det er en stor opgave at stå med helt alene, så vær ikke bange for at bruge dit netværk.

Sørg for at meddele alle nødvendige parter om flytningen

At flytte virksomheden til nye erhvervslokaler og en ny adresse kræver selvfølgelig, at alle relevante interessenter oplyses om det. Det første, du bør gøre, er at melde flytningen via Virk.dk, som er vigtig for, at din ejendomsskat afregnes korrekt.

Ud over at skifte din adresse i det centrale virksomhedsregister bør du også sørge for at meddele andre vigtige interessenter om flytningen. Det er f.eks. en god idé at lave en nyhed på virksomhedens hjemmeside om de nye erhvervslokaler, så dine kunder bliver underrettet og kender til den nye adresse. Derudover bør du meddele leverandører, så dine varer ikke sendes afsted til den gamle adresse.

Bliv klar til at indrette de nye erhvervslokaler

Når man flytter til et nyt erhvervslejemål, er det ikke kun vigtigt at opsige det eksisterende lejemål, men også at blive klar til at flytte ind i de nye lokaler. Her kan du bl.a. overveje, hvordan indretningen i de nye lokaler skal være, og hvilke møbler du skal bruge. Brug plantegningen til at skabe et overblik over indretningen i dine nye erhvervslokaler, så du er godt forberedt til at flytte ind.